News
29/04/2016

Nieuwe theatertour ‘BLOEDLIJN’!

Hallo lieve mensen,

Vanaf oktober ga ik de theaters in met mijn eerste eigen theatervoorstelling: ‘Bloedlijn’. Diederik van Vleuten tekent voor de regie en vaste kameraden Bauke Bakker en Dirk Schreuders zijn m’n begeleiders. Ik heb er heel erg veel zin in!

Check ‘Tour’ voor de data en de links naar tickets.

“Bertolf Lentink (1980) speelde in de band van Ilse DeLange toen zijn eigen solo-carriere in 2008 explodeerde met de hitsingle ‘Another Day’. Sindsdien maakte hij vier albums die door pers en publiek juichend werden ontvangen.

Maar ook in het theater maakte hij al snel naam.

Hij werkte samen met Kasper van Kooten en met z’n tributeband Her Majesty deed hij The Beatles en Crosby Stills, Nash & Young op virtuoze wijze wederopstaan.
Bloedlijn is Bertolf’s eerste solo theaterprogramma. Een avondlang pluist hij zijn muzikale stamboom uit. Hij vraagt zich af hoe de platenkast van zijn ouders hem beïnvloed heeft. Zijn die muzikale voorbeelden ook weer familie van elkaar? En hoe dan? Hij legt zijn eigen liedjes naast het werk van al die grote namen en stromingen waarmee hij zich verbonden voelt. James Taylor, Rufus Wainwright, The Beatles, Radiohead, Bluegrass, Jazz.

Vergezeld door zijn z’n vaste kameraden Bauke Bakker (percussie, zang) en Dirk Schreuders (bas, zang) maakt Bertolf in spelend, zingend én verhalend een reis over zijn muzikale geestgronden die hem vormden tot de virtuoze, smaakvolle en begenadigde songwriter die hij nu is.

“Zo zuiver gezongen en zo precies gearrangeerd klinken singer-songwriters zelden”. De Volkskrant over First en Then (2015).

muzikanten: Bauke Bakker & Dirk Schreuders

regie: Diederik van Vleuten. ” 

 

IMG_8507