News
11/03/2022

MUSKETIERS

Ik liep al vierenhalf jaar rond met een geheim.
Ergens in oktober 2017 belde Paskal Jakobsen mij. Hij wilde een plaat met me maken. Beetje Finn Brothers. Maar dan in het Nederlands. Was ik natuurlijk wel voor in. Een paar maanden later belde hij om te vertellen dat hij er nog twee mensen bij had gevraagd: Paul de Munnik en Daniel Lohues. Leek mij een best een aardige bezetting voor een nieuw bandje. Ook al zijn die andere drie veel beroemder dan ik, en 10 centimeter groter, een paar jaar ouder en zingen ze in het Nederlands, ik was toch benieuwd wat de samenwerking zou opleveren.
Sinds die tijd zaten wij regelmatig met z’n vieren een midweek in een huisje in Drenthe. Liedjes schrijven. Ook was er goede wijn, en die andere 3 gasten kunnen ook nog ‘ns heel goed koken. Veel mooie gesprekken, veel gelachen, mooie muziek aan elkaar laten horen en ondertussen rustig aan liedjes knutselen.
Op een gegeven moment waren er best veel goede, dus gingen we twee weken naar de Exalto studio in Haarlem om ze op te nemen. Reyer Zwart op bas en Bram Hakkens op drums erbij.

En nu is er dus eindelijk de eerste single van het album dat dit najaar verschijnt: Terug naar de Baai. Paskal speelde op de bas een loopje dat deed denken aan Otis Redding’s ‘Dock of the Bay’. En Paul had toevallig net een boek had gelezen over die zanger, die toch wel een gemeenschappelijke held is. Daarover kwamen we te spreken met de gitaren op schoot, en nou ja, voor we het wisten was er dus dit liedje.

Hopelijk kunnen jullie het waarderen!

Klik HIER voor tourdata en info.