News
22/05/2018

NIEUW THEATERPROGRAMMA ‘SOELAAS’!

Ik ben zeer verheugd jullie mijn tweede solo theaterprogramma “Soelaas” te mogen aankondigen!
Tickets & info bij ‘Tour’

“Er schijnen in hoofdlijnen twee soorten muziekluisteraars te zijn: mensen die door muziek in hun stemming bevestigd willen worden en mensen die muziek gebruiken als stemmingsregulator.
In Bertolf’s nieuwe theaterprogramma “Soelaas” onderzoekt hij hoe dat bij hem zelf zit. Waarom schrijft hij eigenlijk liedjes? Om een gevoel te uiten of juist om iets op te lossen? Of misschien allebei? En hoe zit dat bij andere liedjesschrijvers die hij bewondert?

Na succesvolle theaterstournees over de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young met zijn band Her Majesty, een tournee met Kasper van Kooten en zijn eerste eigen theaterprogramma ‘Bloedlijn’ (waarin hij zich, geregisseerd door Diederik van Vleuten, ontpopte tot erg prettige verteller) keert Bertolf nu terug in de theaters met een fonkelnieuw solo-album op zak.

Bertolf Lentink speelde in de band van Ilse DeLange, en z’n eigen solo-carriere explodeerde in 2008 met hitsingle “Another Day”. Hij won in 2010 een Zilveren Harp en maakte sindsdien vijf door pers en publiek erg goed ontvangen solo-albums.

In “Soelaas” speelt Bertolf naast veel songs van zijn nieuwe album ook de mooiste liedjes van z’n vorige platen en liedjes van zijn muzikale helden zoals Paul McCartney, Bob Dylan, Paul Simon, CSN&Y en Ron Sexsmith.
Daarbij probeert hij zingend, spelend en vertellend soelaas te bieden, op zoek naar de schoonheid en de troost.

Spel:
Bertolf Lentink
Dirk Schreuders – contrabas
Rolf Verbaant: Pedal steel, banjo

Regie:
Diederik van Vleuten. ”